Exclusive Content:

За първи път съвместна онлайн сесия на консултанти и инженери в изграждането на ВЕИ

Консултантския екип по подготовка на европейски проекти на ИНТЕКО...

Фотоволтаици за домакинствата – как да се подготвим за кандидатстване

За втори февруари е предвидена да стартира процедура „Национална...

Стартира програмата за фотоволтаици за домакинствата

Днес 22.12.2022 година МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА представи за обществено...

5 съвета за финансиране на инвестиционни имоти

След голямото увеличение на цените на жилищата през последните няколко години, изглежда, че пазарът започва да се забавя. Все пак цените на жилищата продължават да се покачват и с нарастването на ипотечните лихви напоследък е по-трудно за инвеститорите и бъдещите собственици на жилища да финансират своите инвестиционни имоти.

Въпреки че изборът на страхотен инвестиционен имот е достатъчно труден сам по себе си, след като сте намерили тази перфектна къща или апартамент, как ще го финансирате? Малко креативност и подготовка могат да осигурят финансиране за много инвеститори в недвижими имоти.

Ето пет съвета за финансиране на инвестиционни имоти:

Направете значителна първоначална вноска
Бъдете „силен кредитополучател“
Обърнете се към местна банка
Поискайте финансиране от собственика
Докоснете собствения си капитал
Ако сте готови да вземете заем за жилищен инвестиционен имот, тези съвети могат да ви помогнат да подобрите шансовете си за успех.

1. Направете значителна първоначална вноска
Тъй като ипотечната застраховка няма да покрива инвестиционни имоти, обикновено ще трябва да намалите поне 20 процента, за да осигурите традиционно финансиране от кредитор. Ако можете да намалите 25 процента, може да се класирате за още по-добър лихвен процент, според ипотечния брокер Тод Хютнер, президент на Huettner Capital в Денвър.

По-голямото авансово плащане ви дава „повече кожа в играта“ и следователно повече за загуба, ако инвестицията не успее. Това може да бъде мощен стимул, а по-голямата първоначална вноска също така осигурява на банката по-голяма сигурност срещу загуба на инвестицията. Ако инвестицията върви зле, ще загубите целия си дял, преди банката да започне да губи пари в имота.

2. Бъдете „силен кредитополучател“
Въпреки че много фактори – сред които съотношението заем/стойност и политиката на заемодателя, с когото имате работа – могат да повлияят на условията на заема за инвестиционен имот, ще искате да проверите кредитния си рейтинг, преди да опитате да сключите сделка .

„Под [резултат от] 740 може да започне да ви струва допълнителни пари за същия лихвен процент“, казва Huettner. „Под 740 ще трябва да платите такса, за да запазите лихвения процент същия. Това може да варира от една четвърт от пункта до два пункта, за да се запази същата скорост.

Една точка се равнява на 1 процент от ипотечния кредит. И така, точка при заем от $100 000 ще се равнява на $1000. (Ето кога си струва да купите точки.)

Алтернативата на плащането на точки, ако резултатът ви е под 740, е да приемете по-висок лихвен процент.

Освен това наличието на резерви в банката за плащане на всички ваши разходи – лични и свързани с инвестиции – за поне шест месеца се е превърнало в част от уравнението за кредитиране.

„Ако имате множество имоти под наем, (кредиторите) сега искат резерви за всеки имот“, казва Huettner. „По този начин, ако имаш свободни работни места, не си мъртъв.“

3. Обърнете се към местна банка или брокер
Ако първоначалната ви вноска не е толкова голяма, колкото би трябвало, или ако имате други смекчаващи вината обстоятелства, помислете дали да отидете в съседна банка за финансиране, а не в голяма национална финансова институция.

„Те ще имат малко повече гъвкавост“, казва Huettner. Те също може да познават по-добре местния пазар и да имат по-голям интерес да инвестират на местно ниво.

Ипотечните брокери са друг добър вариант, защото имат достъп до широка гама от кредитни продукти – но направете малко проучване, преди да се спрете на един.

„Какъв е техният произход?“ – пита Хютнер. „Имат ли висше образование? Членуват ли в професионални организации? Трябва да положите малко дължима грижа.“

4. Поискайте финансиране от собственика
В дните, когато почти всеки можеше да се класира за банков заем, искането за финансиране от собственик караше продавачите да бъдат подозрителни към потенциалните купувачи. Но сега е по-приемливо, защото кредитирането се затегна и стандартите за кредитополучателите се повишиха.

Трябва обаче да имате план за игра, ако решите да тръгнете по този маршрут.

„Трябва да кажете: „Бих искал да направя финансиране от собственик с тази сума пари и тези условия“, казва Huettner. „Трябва да продадете продавача на финансиране от собственика и на вас.“

Този план за игра показва на продавача, че сте сериозни относно сделката и че сте готови да сключите реална сделка въз основа на практическите допускания, които сте представили.

5. Докоснете собствения си капитал
Ако имате значителен капитал във вашето основно жилище или друг инвестиционен имот, можете да го използвате като форма на финансиране. Ако искате да се възползвате от собствения си капитал, има няколко начина да го направите.

Заем за собствен капитал
Един от вариантите за увеличаване на капитала на вашия дом е заем за собствен капитал. Предимството на тези заеми е, че те са обезпечени със собствения капитал във вашия дом. Това позволява лихвените проценти да бъдат сравнително ниски, със срок на погасяване до 30 години. За тези с добър кредит лихвите могат да бъдат дори по-ниски.

HELOC
Кредитната линия за собствен капитал (HELOC) е друг начин за използване на собствения капитал в дома. Тези заеми също са обезпечени със собствения ви капитал, но в този случай теглите средствата според нуждите, вместо като еднократна сума. HELOC могат да имат лихвени проценти по-ниски от заемите за собствен капитал, но лихвените проценти за повечето са променливи. По този начин можете да намерите себе си payi

по-висок лихвен процент за вашия HELOC в бъдеще.

Рефинансиране на пари в брой
Рефинансирането с изплащане изплаща вашата съществуваща ипотека и я заменя с нова, по-голяма. След това ви дава достъп до разликата между старата ипотека и новата под формата на пари в брой. След това можете да използвате тези пари, за да финансирате своите инвестиционни имоти. С рефинансиране може да сте в състояние да осигурите по-нисък лихвен процент или по-кратък срок на изплащане от това, което имате в момента.

Други опции за творческо финансиране
Ако всичко друго се провали, понякога трябва да проявите творчество. За щастие има няколко други налични опции за финансиране на вашия инвестиционен имот.

Партньорско кредитиране
Партньорското кредитиране стана популярно през последните години с няколко платформи за кредитиране, които се появиха онлайн. Това е начин за инвеститорите да се свържат с кредитополучатели, които се нуждаят от финансиране за различни цели, и инвеститорите ги харесват като форма на алтернативна инвестиция. Таксите и лихвените проценти обикновено са ниски в зависимост от кредитоспособността.

Фиксирани заеми
Fix-and-flip заемите, както подсказва името им, обикновено са краткосрочни заеми, предназначени за домашни плавници. Това са заеми с „твърди пари“ с лихвени проценти обикновено в диапазона от 12 до 18 процента плюс два до пет пункта. Ако попаднете на имот, който бихте искали да поправите и продадете през следващите 12 до 18 месеца, може да си струва да разгледате заем с фиксиране и обръщане.

Животозастрахователни полици
Животозастраховката може да се счита за ликвиден актив (в зависимост от вида), който е за предпочитане за кредиторите. По-специално, постоянната животозастрахователна полица ви дава лесен достъп до пари. Можете да вземете заем срещу тези пари, когато купувате нов дом. Това ви прави по-привлекателни за кредиторите и може да улесни осигуряването на финансиране.

Кредитни карти и лични заеми
Кредитните карти и личните заеми могат да бъдат лесен начин да финансирате част от покупката на вашия дом. Някои кредитни карти имат нулев процент въвеждащи оферти, а личните заеми могат да ви позволят да вземете заем до около $100 000.

Въпреки че и двете са удобна форма на финансиране, личните заеми често имат високи лихви, както и кредитните карти след всякакви въвеждащи оферти. Следователно това не трябва да са първите ви опции, но те могат да осигурят известно допълнително финансиране в краен случай.

Маржин заеми
Маржин заемите са кредитна линия, която може да се използва за финансиране на имот и е обезпечена с инвестиции на кредитополучателя. Те обикновено се използват като краткосрочен инструмент за финансиране и идват с редица рискове, като изискване за маржин и увеличени загуби, ако стойността на инвестиционния ви портфейл спадне.

Използвайте недвижими имоти, за да създадете доход след пенсиониране
Недвижимите имоти са популярен начин за хората да генерират доход след пенсиониране. Всъщност това е любимата дългосрочна инвестиция на американците, според проучване на Bankrate от 2021 г.

Тази популярност отчасти разчита на това, че недвижимите имоти осигуряват постоянен поток от приходи, тъй като инвеститорите събират редовен месечен наем от своите наематели. За пенсионерите постоянният доход е точно онзи вид сигурност, който търсят, когато не са напълно заети.

И пенсионерите имат положителен ефект върху този доход. С течение на времето един добре управляван имот може да увеличи наемите си, влагайки повече пари в джобовете на инвеститорите всеки месец. Имотът може също така да увеличи стойността си, така че когато дойде време да се продаде или дори да се инвестира в друг имот, има капитал, който може да бъде използван. Разбира се, инвестиционните имоти имат и други предимства, особено около данъците.

Ако не искате да се занимавате директно с управление на собственост, можете да я купите чрез инвестиционни тръстове за недвижими имоти (REITs) на фондовия пазар и да оставите професионален мениджър да се справи с всички проблеми. REITs са изключително популярни сред пенсионерите поради постоянните си дивиденти.

Долен ред
Недвижимите имоти обикновено са дългосрочна игра, при която печалбите идват с времето. Но както и да инвестирате в недвижими имоти, можете да правите пари, ако следвате разумните принципи на инвестиране.

Когато финансирате имот, уверете се, че можете да си позволите плащанията, когато теглите заема. След това, докато изплащате заема с течение на времето, помислете как бихте могли да намалите разходите за лихви още повече въз основа на вашата стабилна история на заеми и по-ниско непогасено салдо по заема.

Новини

За първи път съвместна онлайн сесия на консултанти и инженери в изграждането на ВЕИ

Консултантския екип по подготовка на европейски проекти на ИНТЕКО...

Фотоволтаици за домакинствата – как да се подготвим за кандидатстване

За втори февруари е предвидена да стартира процедура „Национална...

Стартира програмата за фотоволтаици за домакинствата

Днес 22.12.2022 година МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА представи за обществено...

Бизнеса може да инсталира ВЕИ и „батерии“ с европейски средства

Министерство на иновациите и растежа обяви за обществено обсъждане...

Бюлетин

[tds_leads input_placeholder="Email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" msg_composer="" display="column" gap="10" input_padd="eyJhbGwiOiIxM3B4IDEwcHgiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxMnB4IDhweCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCA2cHgifQ==" input_border="1" btn_text="I want in" btn_icon_size="eyJhbGwiOiIxOSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE3IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNSJ9" btn_icon_space="eyJhbGwiOiI1IiwicG9ydHJhaXQiOiIzIn0=" btn_radius="0" input_radius="0" f_msg_font_family="831" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_msg_font_weight="400" f_msg_font_line_height="1.4" f_input_font_family="831" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_input_font_line_height="1.2" f_btn_font_family="831" f_input_font_weight="400" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMiIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSJ9" f_btn_font_line_height="1.2" f_btn_font_weight="400" pp_check_color="#000000" pp_check_color_a="var(--center-demo-1)" pp_check_color_a_h="var(--center-demo-2)" f_btn_font_transform="uppercase" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" btn_bg="var(--center-demo-1)" btn_bg_h="var(--center-demo-2)" title_space="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEyIiwibGFuZHNjYXBlIjoiMTQiLCJhbGwiOiIxOCJ9" msg_space="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIwIDAgMTJweCJ9" btn_padd="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTBweCIsImFsbCI6IjE3cHgifQ==" msg_padd="eyJwb3J0cmFpdCI6IjZweCAxMHB4In0=" msg_err_radius="0" msg_succ_bg="var(--center-demo-1)" msg_succ_radius="0" f_msg_font_spacing="0.5"]

Не пропускай

За първи път съвместна онлайн сесия на консултанти и инженери в изграждането на ВЕИ

Консултантския екип по подготовка на европейски проекти на ИНТЕКО...

Фотоволтаици за домакинствата – как да се подготвим за кандидатстване

За втори февруари е предвидена да стартира процедура „Национална...

Стартира програмата за фотоволтаици за домакинствата

Днес 22.12.2022 година МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА представи за обществено...

Бизнеса може да инсталира ВЕИ и „батерии“ с европейски средства

Министерство на иновациите и растежа обяви за обществено обсъждане...

Новата 2023г. стартира с две програми за земеделци и животновъди

През 2023 година земеделските производители и преработватели на селскостопанска...

За първи път съвместна онлайн сесия на консултанти и инженери в изграждането на ВЕИ

Консултантския екип по подготовка на европейски проекти на ИНТЕКО ИНВЕСТ ООД ще проведе онлайн сесия, съвместно с водещите инженери на една от най-големите български...

Фотоволтаици за домакинствата – как да се подготвим за кандидатстване

За втори февруари е предвидена да стартира процедура „Национална схема за подпомагане на домакинствата в областта на енергията от възобновяеми източници“, която дава възможност...

Стартира програмата за фотоволтаици за домакинствата

Днес 22.12.2022 година МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА представи за обществено обсъждане условията за кандидатстване по процедура „Национална схема за подпомагане на домакинствата в областта на...